fråga om bett

Jag får väldigt många frågor och jag hinner inte svara på alla, och speciellt ni som inte har blogg då jag oftast missar att ta med era frågor i ett inlägg. Sen så får jag vissa frågor som jag inte riktigt vill ta upp i bloggen, då det är endel som läser. Så om ni verkligen vill ha svar på eran fråga så skriv mailadressen (ni som inte har blogg) eller maila frågan till: isabellaf.blogg@hotmail.com! :)


Till frågan jag fick då :p

vad använder du för bett?

Jag är inte alls insatt i bett och tycker inte de har så stor inverkan på hästen förutom negativt. Men dessa 3 rider jag på:

Novabett: Det gillar jag mest då det är väldigt milt och jag tycker man ska hitta ett så milt bett som möjligt som hästen trivs på och sen jobba med sitsens inverkan. Rider med de både på banan och i skogen. Men det är de bettet jag tävlar på.

Hackamore: Rider oftast med de när jag bara ska skritta. Men nu har jag börjat ha det när jag rider ut och galopperar då hon får upp ryggen bättre. Så länge jag inte har något i handen funkar detta super. För innan använde jag det och då red jag bara med handen och då slutade det med att jag hade hela henne i handen. Hon la all tyngd på nosryggen. Men nu rider jag på ett annat sätt så nu funkar detta jätte bra.

3 delat tränsbett: Har det bara för att variera med, brukar oftast ha de i skogen.

Dom rekommenderar att man ska variera bett ofta och för att få så stor skillnad på betten så ska man växla mellan, rakt (novabettet) bettlöst (hack) och delat (3 delat tränsbett). Så det tycker jag man ska göra för det finns enormt många bett i dom här 3 ''kategorierna''. :)

Kommentarer
Postat av: johanna :)

sv: tack så mycket :) gillar den oxå !2010-09-21 @ 08:30:38
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: Andrea

vilken fin blogg du har :)

2010-09-21 @ 15:33:23
URL: http://andreablixt.blogg.se/
Postat av: hanna :)

vad är ett Nova-bett? :)

2010-09-21 @ 17:39:16
URL: http://hannabresellss.blogg.se/
Postat av: Hanna :)

sv: okej :) är det ett gummibett typ? :)

2010-09-21 @ 20:31:04
URL: http://hannabresellss.blogg.se/
Postat av: Sabrina

Håller för det mesta med. Hackamore tycker jag är hemskt svårt att rida bra på, men gött när man skritter ut. Har inget novabett, men ett normalt, rakt bett. Jättebra för hästens munn. Sen har jag ett tredelat jag rider "normalt" med, tkr det är det som funkar bäst i hoppningen och dressyren!

2010-09-21 @ 22:15:38
URL: http://sabrinasoderberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0