.

emma om charliesrea:
Men visste du att det är karantän på liniment blue och att det klassas som doping? Gör väl ingenting att man använder det om man inte ska tävla, men dessutom så vänjer sig hästarnas ben vid det eftersom det är smärtlindrande, därför kan de bli väldigt slarviga med benen om man slutar använda det.

Svar: Jag använder inte liniment till leder och senor, utan till musklerna. Där hon är spänd just nu, över ryggen och bakom armbågen (där man har sadeljorden typ) allså inte till benen. Men nu blev jag lite osäker, det står både på flaskan att det inte är doping och på ridsportsförbundets hemsida. Sen fattar jag inte hur det kan vara smärtstillande eftersom det bara är värmande, och hur dom isåfall kollar om hästen har liniment på sej?

Så jag undrar vart du hört eller läst de? Någon annan som hört det också? Vill bara vara säker!Syns inte så bra men det står 0 timmar på liniment blue och sidan finns här!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Super bra blogg, älskar att läsa den! :)

2010-09-25 @ 19:16:46
URL: http://johannaaolsen.blogg.se/
Postat av: Amanda

Att linimentet ska klassas som doping vet ja inte riktigt... det skulle väl vara ifall man kletade på det minuterna innan man ska in på banan i en VM-final men annars tror jag inte man är så noga att kolla just liniment. Att det däremot är lite beroendeframkallande har du helt rätt i! Jag använde det på en travare som jag red och slutade man använda det så svullnade hans bakben upp som bara den över en dag eller två tills det lade sig igen...

2010-09-25 @ 20:17:31
URL: http://torader.blogg.se/
Postat av: linn (:

jättefin blogg! ((:

2010-09-26 @ 11:50:02
URL: http://varanriddagbok.blogg.se/
Postat av: JENNIFER

Vissa liniment är dopingklassade, dock vet jag inte exakt vilka.. Var det inte Elin Aspnäs som blev av med medaljen i dressyr-EM på ponny pga linimentdoping?

2010-09-27 @ 14:02:49
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag tycker att det är för mycket nu som klassas dom doping . Till och med flugspray! jag tror att dom ser det på blodprov(?) men vet inte ;)

2010-09-27 @ 22:45:59
Postat av: Anonym

jag har hört på flera ställen att liniment blue alldeles nyligen har blivit klassad som doping, jag vet inte hur längde det har varit det. det kanske inte står på flaskan för att dom inte vill skylta med det precis kanske elr ngt sånt? och på hemsidan kanske dom inte hunnit uppdatera, dom brukar va sega med det haha

2010-09-28 @ 19:38:44
Postat av: LindaQ

Jag är nästan säker på att de gjort om liniment blue,och tagit bort det dopingklassade medlet.Det står tom på de nya flaskorna "New".Har för mig att så är det:)Men man ska ju ändå aldrig missbruka en produkt,då vänjer de sig som sagt och man kan aldrig vara utan.Samma sak med att vissa jämt lindar sina hästar på nätterna.Då kan man aldrig låta de vara olindade.Jag använder bara liniment efter hoppning och tävling,och min häst har aldrig gallor:)

Jag tror däremot att det är bättre att använda arnika och massera in i musklerna.

kram!

2010-09-29 @ 12:45:04
URL: http://iastruth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0