.


Hur arbetar du med henne för att få henne bättre nu då? Kan du inte skriva ett inlägg om det?

Svar: Joo, det kan jag :) Eftersom hon har spänningar i musklerna så måste jag få det att släppa. Vilket man kan göra igenom att, massera, linimenta (vämande) och rida rätt. En spänning släpper inte på en dag utan det kan ta ett tag, men så snabbt musklerna blir varma, genom liniment och när jag rider henne så släpper spänningarna.

Så jag masserar för att mjuka upp musklerna vilket är något nytt för mej, igen! Kiropraktorn sa att jag inte behöver börja gymma nu när jag ska massera. Vilket betyder att man får ta i en hel del, hästar är stora djur, har stora muskler och tål allså en del. Men jag ser skillnad på en spänd och en avslappnad muskel, och hon kan hoppa runt lite innan musklen slappar av och då börjar hon tugga och tycker det är skönt.

Sen använder jag liniment både före och efter ridningen, för att hjälpa till att värma upp musklerna när jag ska rida. Och efter för att musklerna ska hålla sej varma så länge som möjligt.

Ridningen tänker jag hela tiden på att rida henne avslappnat, inte kräva något av henne. För när jag börjar kräva något av henne och hon tycker det är jobbigt kan hon börja spänna sej igen. Skrittar och galopperar bara, för att traven är den svåraste gångarten för en häst att jobba rätt. Rider mest på rakt spår nu i början, det är på böjt spår hon hänger sej inåt så det tar jag sen när hon börjar släppa i musklerna.

Kiropraktorn kommer igen om 5 veckor och kollar henne. Men inget kan ju bli sämre nu iaf..! Sen tycker jag det är väldigt bra att han inte lägger upp någon speciel planering för mej hur jag exakt ska göra. Han berättar lite och så får jag testa mej fram själv och lära mej! Vilket jag tycker är bra, man blir alltid så säker på att allt kommer bli bra när man får hjälp av honom!

Kommentarer
Postat av: hanna

Tack för att du svarade på min fråga, det uppskattas.

2010-09-13 @ 15:55:09
Postat av: elin

Hej.

Tips: Om du promenerar ca 10-15 min och sedan tömkör i ca 15 min sen känner igenom hästens muskler så känner du extremt lätt vilken muskel som är spänd och i vilket muskelfäste. Nu vet jagi nte vart din hästs spänningar sitter men tömkörning är det bästa som finns för en häst som har linimentspänningar.

2010-09-14 @ 17:00:43
URL: http://inthebubble.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0