back on track

Efter att ha hört både bra och dåliga saker om back on track så tänkte jag faktiskt köpa ett tunt täcke som man kan ha under ett vanligt utetäcke. Eftersom appis har muskelspänningar så kanske detta hjälper till då det håller hästen varm på ett annat sätt än ett vanligt fleece täcke. Nackdelen är priset, ett sånt här täcke ligger på nästan 2000 kr. Hmm..

Såhär står det om det:

Back on Track effekten:

Smärtlindring
Lindrar inflammation
Minskar muskelspänning
Ökad blodcirkulation
Läkning påskyndas

Funktion:

Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
Förebygger skador i muskler och leder


Såhär fungerar back on track:

Back on Tracks led- och muskelskydd är alla tillverkade i funktionstextilier med värmereflekterande egenskaper. Textilien är en synergi mellan gammal kinesisk erfarenhet och modern vetenskaplig textilteknologi. Vid framställningen av polyester- eller polypropylentrådarna smälts keramiska partiklar in i trådarna. Egenskapen hos de keramiska partiklarna är att när de blivit uppvärmda av kroppsvärmen utstrålar keramiken en värme som träffar kroppen. Värmen som på detta sätt återreflekteras är en långvågig värmestrålning vilken är detsamma som långvågig infraröd strålning.


Bild lånad från google.

Kommentarer
Postat av: LindaQ

Angående liniment och arnika som jag kommenterade om förut.Liniment är mer för lederna och senor,alltså mer till benen.Och arnika är mer ett massageliniment för musklerna.Det ska man massera in mer än vanligt liniment också:)

Ps.Back on track funkar!.Ds.

2010-10-05 @ 00:37:25
URL: http://iastruth.blogg.se/
Postat av: caroline

Åh back on track är verkligen toppen :) jag har det själv till mina knä och det förhindrar att jag får tillbaka inflamationen när jag rider etc. :)

2010-10-05 @ 08:37:37
URL: http://carolineshastar.blogg.se/
Postat av: Klara

Back on track är skitbra! Det du dock måste tänka på (såg att du tänkte ha det under utetäcket) är att hästen inte kan ha det för länge, utan max någon/några timmar. :)

2010-10-05 @ 14:42:37
URL: http://klaraskrabater.blogg.se/
Postat av: CK - Bloggar om livet som internationell tävlingshästskötare

Älskar Back on track :D

2010-10-06 @ 17:40:18
URL: http://hejack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0