.Jag tycker att frågan om man ska sko eller inte sko hästen är intressant. Vad tycker du där?

Svar: Jag tror att ju längre hästen som unghäst får gå utan skor desto bättre och starkare hovar kommer den att få. Jag har ingen erfarenhet av detta så jag kan inte säga nåt. Men om man har en unghäst tycker jag att den ska få gå utan skor så länge som möjligt. Appis har väldigt bra och fina hovar har aldrig varit öm när hon har tappat en sko, men vad händer om jag skulle ta av skorna på henne? Skulle det funka?

Vad tycker ni andra om detta? Jätte kul att alla skriver sina åsikter och jag tar åt mej av varenda en!

Kommentarer
Postat av: Nadja

När jag var mindre och red shettis, så hade jag dem oskodda, red inte så jätteseriöst då. Nu när jag rider mer seriöst, så låter jag min polle vara skodd :)

2010-10-25 @ 16:48:58
URL: http://nadjahjertaponnisar.bloggplatsen.se
Postat av: Amanda

Jag tycker nog som du. En unghäst ska få gå utan skor så länge som möjligt. däremot en häst som haft skor hela sitt liv och som man (i mitt fall) in vet om den gått barfota eller ej tidigare i sitt liv ska man vara väldigt försiktig med att ta av skorna på! Min förra häst tappade en baksko och då tog vi av den andra skon också så att det skulle bli "jämt". det var ett STORT misstag då han fläkte upp hovvarna så pass att det knappt gick att sätta på nya skor! Ändå gick han i en slät gräshage och enda stället jag red på var i ridhuset...:/

2010-10-25 @ 16:51:30
URL: http://torader.blogg.se/
Postat av: Sofie

Mitt varmblod går oskodd, och det funkar jättebra. Hon har skitfina hovar och bra hovkvalité. Dock så ska jag sko henne nu till vintern eftersom jag vill ha broddar, det blir rätt halt annars!:/

2010-10-25 @ 19:21:49
Postat av: Anonym

Jag tycker också att unghästen ska få gå utan skor så länge som bara möjligt, och då också få möjlighet att gå på olika underlag (vilket många hästar tyvärr inte idag får) det spelar ju väldigt mycket in på hovkvaliteten också om hästen har fått ghå på för hårt/ mjuk underlag under sin uppväst/liv.

2010-10-25 @ 19:47:16
Postat av: vikkan

Jag tycker också att unghästen ska få gå utan skor så länge som bara möjligt, och då också få möjlighet att gå på olika underlag (vilket många hästar tyvärr inte idag får) det spelar ju väldigt mycket in på hovkvaliteten också om hästen har fått ghå på för hårt/ mjuk underlag under sin uppväst/liv.

2010-10-25 @ 19:47:38
URL: http://fotoduon.blogg.se/
Postat av: Elin

SV: Smart (y)

2010-10-25 @ 20:04:03
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: Anneli Johansson

Jag önskade att jag kunde ha Faith utan skor längre men fick börja sko henne som ett åring för hennes strålar växte som ogräs, så hon gick på dom och de e ju inte bra.

kan man tycker ja dom ska gå barfota länge

2010-10-26 @ 14:59:07
URL: http://atigas.mittspejs.se
Postat av: Jessica

håller med dig!.. har haft hästar som vi haft oskodda och skodda, vissa har funkat bra oskodda men andra inte.. så de beror ju på vilka hovar dom har.. men rids som ibland och på mjuka vägar osv så absolut kan dom va oskodda :) men tävlar man mkt oh så , så är det nog skönt för hästen att ha skorna, sen är det ju bra på vintern med sulor och broddar! :)

2010-10-26 @ 17:35:07
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Sara

Rider man på hårt underlag, flera dagar i veckan osv. så är det självklart för mig att man ska sko! spelar då ingen roll om hästen är 1, 10 eller 20år. Sliter hästen ojämt eller mycket, går på hårt underlag osv så ska skor på.

Dock under vila så får hästen gå oskodd för att få "vila" hovarna.

2010-10-26 @ 21:01:27
URL: http://www.saraaandersson.devote.se
Postat av: vendela

Jag rider en c ponny som inte haft skor på sig alls sen jag började rida henne och har gjort det i över ett år nu. Men nu har hon fått skor på framhovarna, så jag har ingen aning... Hon är 16 år gammal :)

2010-10-27 @ 16:54:19
URL: http://chevaux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0