.


Kan inte du skriva lite om foder i ett inlägg här på bloggen och hur mycket och vad för foder du ger till din häst? :)


Svar: Det här med foder är väldigt svårt men jag tycker det är viktigt att veta varför man just ger hästen det man ger! För någon vecka sen på charlies var det en föreläsning om horsemanship och då pratade han lite om foder. Hästarna behöver ju protein för att muskla sej. Mustangerna som lever i vilttillstånd får ju inte i sej det av oss, men dom var ändå väldigt muskliga och bra uppbyggda. Så om dom får tillräckligt med grovfoder så gör hästarna protein av det i magen. Tror det var något sånt. Det jag vill komma till är att grovfodret är väldigt viktigt, så mina hästar får nästan bara grovfoder! Men en häst som är i träning måste man ju självklart tillsätta protein. Nått som man bör veta är att hästarna behöver äta ca 16 timmar per dygn för att magen ska fungera.

Detta äter mina hästar:

- Fri tillgång till ensilage (grovfoder), som sagt detta är det viktigaste och jag själv tycker det är viktigt att dom får sitt tuggbehov tillgodosatt för att magen ska fungera. Sen ska dom inte ska behöva vara hungriga vilket är onaturligt för dom och dom får då ont i magen.

- Ca 1 kg kraft grov 125, detta innerhåller mycket protein=kan sätta muskler. Appis äter bara lite (så jag kan blanda i magnezium och för annars blir hon ledsen om hon inte får någon mat när jag tar in och borstar henne :p eftersom hon inte är igång nu) och fårse hur mycket tess behöver. Ska se fall hon kan sätta några muskler med hjälp av detta fodret.

- 5 dl betfor för att hålla igång magen

- Lite magnezium, bra för musklerna

Detta blev ett ganska rörigt inlägg för jag har lite bråttom. Men läs tuggbehovinlägget här, så förstår ni nog varför fodret till största delen ska bestå av ensilage/hö.

Kommentarer
Postat av: Amanda

hej:) Vi har precis satt in en ensilagebal till våra hästarn nu (4 st) och jag undrar bara hur du rider för att hästen inte ska gå upp i vikt! i stallet jag var i innan så var det alltid en ensilagebal i hagen men eftersom de hästarna inte direkt tränades utan bara skogsreds så brydde man sig inte så mycket om det var några extrakilo så länge de inte var extremt feta! Sammanfattningsvis: Räcker det med att rida som vanligt eller måste man rida lite mer för viktminskning?:)

2010-11-21 @ 00:05:05
URL: http://torader.blogg.se/
Postat av: Nathalie

Okej, tack för svar! (:

2010-11-21 @ 01:24:48
Postat av: Josefine

Vem vann tävlingen om schabraket? :)<33

2010-11-21 @ 10:51:21
URL: http://josefinebergman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0