provridna hästar

Valde att inte lägga ut provridningsfilmerna pga att dom flesta inte blivit sålda än.. Men jag tänkte skriva lite kort (okej det blev ganska långt :p) om varje häst, varför jag inte köpte den osv.. :)

Häst 1.
Sto, 9 år, 168 cm, gått träningstävlingar på 110. Jag fick en film på henne och hon hoppade bra och med fin teknik. Det verkade vara mycket jobb med denna hästen för att den skulle få rutin och så men vi åkte och provade den. Och när jag satt upp på den, vilken besvikelse, verkligen.. Den vägrade gå framåt ett tag och bara slog bakut, vägrade på ett 40 cm hinder, galopperade inte rakt, la sej inåt osv.. Så den hästen måste verkligen haft ont någonstans. Skriver inte mer än så.

Häst 2.
Valack, 5 år e. Cardento, 170 hög. Han var inte hoppad alls mycket, vilket inte riktigt kom fram när vi ringde på annonsen. Han verkade inte förstå att man skulle hoppa :p Men han var en jätte gullig häst verkligen! Men det var för mycket jobb med denna häst tills jag kan börja tävla och vi visste inte fall han verkligen hade ett bra hopp psyke. Så vi åkte vidare till nästa.

Häst 3.
Valack, 6 år, 166 och gått 110. Denna var inte så välriden i dressyren och kändes väldigt klumpig i hoppningen. Hade helt okej teknik men den drog iväg jätte mycket efter hindrena. Såg mer ut som en kossa än en häst haha :p Så den var inte så intressant.

Häst 4.
Sto, 6 år, 161 gått 110. När vi ringde på denna hästen så ljög hon om tävlingsresultat osv.. så vi var inte så intresserade, men vi hade ändå vägarna förbi så vi testade den ändå. Kändes inte heller helt ren i kroppen, hoppade med okej teknik, men knappt någon rygg. Sen började den stanna när vi höjde upp, så stod den emot och så. Så vi hade ju redan från början bestämt att vi inte skulle köpa den så tur att jag inte fastade för den.

Häst 5.
Valack 5 år, 167, e. Campbell. Han var lite osäker och så, ganska grön. Men hoppade bra och hade fina gångarter. Väldigt bra inställning till allt och lättlärd. Men det kändes som en för grön häst, men den kommer nog komma långt om den kommer till rätt ryttare. Denna är nog såld nu.

Häst 6.
Sto, 5 år, 165, e. Lasandos, gått 90 cm tror jag. Denna hästen kändes väldigt stadig och ganska lättriden. Kanske inte så välriden i hoppningen men hoppade ändå mjuk och fint. Hade ett bra hopp psyke. Denna tänkte vi provrida igen, men efter att jag funderat några dagar kände jag att den inte var min typ av häst. Men en häst som kommer gå lite högre klasser tror jag.

Häst 7.
Sto, 10 år, 165, gått 110. Pigg, studsig och rolig att rida. Hoppade bra, hade bra galopp men sparkade bakut när man kom åt henne. Var ganska tjurig i hanteringen och så. Men jag fastnade för denna häst. Men den blev såld några dagar senare så vi hann inte provrida den igen. Har lagt ut film på henne här. Men jag är verkligen glad att denna blev såld för annars hade vi kanske inte provridit Quintess.

Häst 8.
Nu var det dags att provrida Quintess :D Har ju skrivit ett helt inlägg om henne. Jag fastande verkligen för hennes fina hoppteknik, busigheten, hopp psyket, men ändå så snäll och verkligen en jätte gullig häst :) Sen är det viktigt att hitta rätt säljare också och det känns det verkligen som vi gjort. Kunde inte bli bättre!

Häst 9.
Sto, 8 år, 165, e. Platini, gått stadigt 120. Jag var helt slut efter jag ridit quintess för hon bockade så :p Hon sålde både denna och visade Quintess. Men denna kändes lite mer som att åka runt på i hoppningen, hade fin teknik och hoppade bra. Men fastnade inte för henne som jag gjorde för tess. Men en fin häst som kommer gå minst en klass högre. Denna blev såld dagen efter provridningen.

Ni som också letar häst: Kan berätta mer info och skicka annonsen om någon verkade intressant :) Skriv bara en kommentar eller maila då!

Kommentarer
Postat av: Lina - Mitt liv med hästarna

det var några du provat! nr. 7 låter lite som min :P

2010-11-14 @ 18:37:42
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Madde

Trevlig blogg :)

2010-11-14 @ 19:31:35
URL: http://holmqviststuteri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0