hur jag lägger upp mina ridpass

Såhär ser mina ridpass ut på banan.

Jag börjar såklart med att skritta, brukar skritta henne kanske 5 minuter när jag leder henne. Sen hoppar jag upp och skrittar 10 minuter på korta tyglar. Då jobbar jag med halten, volter, serpentiner osv.

Sen brukar jag bara låta henne trava och galoppera av sej lite.

Efter det jobbar jag med övergångar mellan skritt och galopp, så jag får henne att jobba med bakbenen. Växlar även mellan trav och halt.

Sen fortsätter jag med att jobba i traven, mycket volten, skänkelvikning, tempoväxlingar osv..

Fortsätter med galoppen och då jobbar jag med rakridningen och brukar oftast lägga in något/några små hinder för då släpper allt. Rakridningen sitter och hon slappnar av. Kan låta konstigt men det gör hon!

Avslutar med att trava av i en så låg form som möjligt, sen skrittar jag av henne när jag leder!

Mitt mål med ridpasset är inte vad hon har sitt huvud, jag tycker allt för många fokuserar på att huvudet ska vara nere.
Utan jag försöker rida hela passet med en så lätt hand som möjligt, så lite stöd som möjligt till munnen. Inte svänga, göra halvhalter/halter med hjälp av tyglarna utan med sitsen. Då kommer huvudet automatiskt att trilla ner i den formen man strävar efter. Men hon går hela ridpasset med en väldigt låg form.

Jag brukar tänka att om jag bara rider med ett så lätt stöd som möjligt i munnen och använder min sits så får jag henne att arbeta under sej med bakbenen gratis ;) Därför rider jag alltid med lite längre tyglar för att inte använda handen så mycket.


rider på lite längre tyglar :P

Kommentarer
Postat av: Lovisa

sv; jag med :DTack! :D

2010-05-20 @ 21:18:01
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Sofie

Låter bra :) Mikaela skrev det nyligen på sin blogg väl? :)

2010-05-20 @ 23:08:03
Postat av: Evelin [Häst&Foto]

Jag rider också med ganska långa tyglar och bryr mig inte alls speciellt mycket om att huvudet ska vara lågt (hon har alltid huvudet lågt, så det är inget jag behöver tänka på =P). Och det fukar toppen för mig:)!

Måste bara nämna att jag älskar din blogg!

2010-05-21 @ 11:40:17
URL: http://evliin.blogg.se/
Postat av: Evelin [Häst&Foto]

vad är din polle för ras?:)

2010-05-21 @ 11:44:12
URL: http://evliin.blogg.se/
Postat av: Lovisa

Låter bra med att du tänker på att vara mjuk i handen och har slappa tyglar och försöker rida med sätet! Inte många hoppryttare man hör gör det =)

2010-05-21 @ 20:09:25
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Smultrone

Fin bild ^^

2010-05-22 @ 14:56:58
URL: http://smultrone.blogg.se/
Postat av: Nathalie

jag tycker inte heller egentligen att man ska tänka så mycket på vart huvudet ska vara. Men jag tycker däremot att hästen ska kunna bära sig själv även fast man har mjuka händer. och inte tynga (inte för att jag vet om din häst gör det) eller gå så lågt med huvudet. Ibland kan det vara bra men inte hela ridpasset. :) Svara gärna din åsikt!

2010-05-23 @ 10:02:26
URL: http://nathaliebr.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0