stretching del 3

Nu kommer resten av stretchövningarna! Del 1 är här och del 2 här!

Övning 4:

Detta var ingen bra bild, men har ritat sträck på hur det ska se ut :P Benet ska vara 90 grader och där pilen pekar ska INTE benet luta över, allså så mycket som det lutar över på bilden ska det inte göra. Då fuskar dom :P
Vet faktiskt inte vart det stretcha någonstanns, men baksida lår kanske? Någon som vet!?

Övning 5:
Har inte bild på denna övningen, men man kan även sträcka bakbenet rakt diagonalt mot framhoven och uppåt. Då ska det vara sträckt! Så småningom kommer man kunna ha benet rakt i höjd med framknät. Bakbenets lår och skinkmuskler samt en del av ryggmusklerna stretchas.

Övning 6:

Appis favoritövning =) Håll om huvudet eller använd en morot och håll den vid sidan av hästen. Både böjar och sträckarmusklerna i nacke och hals stretchas. Hästen får inte hjälpa till i rörelsen genom att föra fram frambenen. Så småningom kan hästen gå enda bak till rumpan.

Övning 7:
Har inte bild på dessa övningar, men man kan stretcha halsen mellan frambenen (håll en morot där), försök få hästen att ta moroten så nära marken som möjligt. Musklerna i nacken och halsen och även ryggmusklerna stretchas.

Övning 8:
Man kan även stretcha halsen uppåt, håll då ena handen under hästens haka, eller ha en morot och försök få hästen att höja och sträcka ut halsen. Musklerna på halsens undersida stretchas.

Övning 9:

Man ser inte så bra på denna bilden heller, men ryggen ska rundas genom att man trycker med fingrarna som på bilden! Ryggmusklerna stretchas.

Övning 10:

Denna övningen visade kiropraktorn mej och jag vet faktiskt inte vad som stretchas. Man ska iaf går ner med svansen på sidorna, som en halv cirkel, framåt och tillbaka. Det ska inte vara spänt och ta imot, vissa hästar kan inte ens ta upp svansen så långt upp som på bilden. Dom bara kniper så då får man ta lite i taget, dom ska heller inte reagera över ryggen!

Så det var dom, det finns såklart en massa fler övningar. Men detta är dom jag gör, jobbig med förmånga ;P

Kommentarer
Postat av: Sara

Kanon bra övningar!:)



Sv; haha jaaa tyvärr så är bilden sen idag! blir sjukt less faktiskt på snön.. :(

snön som är på vägen är den som kom igår, innan dess var det helt bart på vägarna, :) så jag tror de smälter bort bra fort, vara plusgrader idag så :)



vart bor du ungefär då? :D med tanken på att du har mindre snö :)

2010-03-30 @ 21:52:55
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0