frågor och svar =)

Fråga: (Anonym)
hur kan man i hela världen flytta från ett stall med ridhus till ett stall utan ridhus om man vill komma långt? Du kommer aldrig i hela världen kunna konkurera dig mot andra som har ridhus (vilket typ alla som tävlar har!)då du kommer tappa för mycket på en vinter för att hinna ikapp. Säkerligien kommer du kunna (vilket du redan gör) hoppa de lättare klasserna, men sen kommer du nog inte mkt längre då det kommer bli så att när hon väl går bra är det höst igen och det är ett halvår framför sig med oridbar paddock och dåliga ridvägar. Så varför flyttade du egentligen? Och ångrar du dig inte något? Annars har du en bra och rolig blogg att följa =)

Svar:
(långt svar :P)
Hmm, ja vad ska jag börja! Nej jag ångrar mej inte att jag flyttade är super nöjd nu!! Ridhuset är väl inte allt? Jag sätter min häst i första hand, hagarna var små, stressig miljö (det var på en anläggning/ridskola) och dessutom hade hon svårt att hålla hull där! Nu har hon lugnat ner sej, och hon trivs super bra! Hon har stor hage och mat hela tiden, inget problem med hullet!

Förra sommaren när vi var nere i sommarstugan var hon så HIMLA fin att rida, super lugn och det var verkligen inte samma häst! Jag kunde även hoppa små hinder ofta, vilket hon behöver flera gånger i veckan.
När jag kom hem blev hon en helt annat häst, spänd, tjaffsig och stressig. Det var då jag började märka att det kanske inte är det bästa stället för appis, hon blir lätt stressad och spänd!

När jag stog på det andra stället hade jag inte så mycket nytta av ridhuset, det var så himla mycket folk där inne och appis var knappt ridbar. Hon kunde inte slappna av och bara sprang och studdsade. Vilket endel blev irriterade på att jag var i vägen hela tiden. Jag kom inte framåt med min ridning genom att rida där inne ändå.

Måste bara säga att detta har varit den värsta vinter jag kan minnas och det har ändå gått helt okej att rida, dessutom har vi en bana med träflis som inte fryser så den går att markarbeta på hela vintern! Att hon har tappat lite nu under just denna vintern är för att hon hade en muskelskada och var tvungen att vila nästan 3 veckor och det tappade hon på!

Nu kan jag även hoppa små hinder oftare och jag är nästan alltid själv på ridbanan, nu funkar båda ridbanorna helt perfekt att rida på, så inga problem så! Ridvägarna har varit jätte bra, har kunnat rida både i skogen och på grusväg och asfalt! (super bra mer varierande underlag) Jag tror inte vi kommer komma snabbare upp i klasserna pga att vi har ett ridhus... Dessutom kan jag bara rida in dit (tar ca 20 minuter att skritta dit), men som sagt det är för mycket folk för att rida där och det ger ingenting att rida runt på en spänd och stressad häst! Tror vi kommer komma upp snabbare i klasserna genom att stå där jag står nu för att jag kan använda bommar/små hinder oftare, vilket jag inte kunde innan då det var mycket folk och det var allt för jobbigt för att ta fram och bygga bort ca 3 gånger i veckan...

Vi kan inte gå upp i klasserna än, för att vi behöver mycket mer rutin. Jag sätter min häst i första hand och vill att hon ska trivas och må bra! =) Och att dom flesta som tävlar idag har ridhus vet jag inte, jag läser tävlingsryttarens blogg och hon tävlar på elit nivå och det funkar bra för henne och inte ligger hon efter?

Ska sammanfatta mitt långa svar här också :P

Nej jag ångar mej absolut inte att jag flyttade, både jag och appis trivs super =)

Några anledningar till att jag flyttade:
- ville får en lugnare häst
- större hagar
- hinder som stog framme (slipper bygga fram och bort)
- inte så stressig miljö
ett + är också att det är billigare och hon får fri tillgång till ensilage!

Detta är min åsikt iaf! Och änsålänge funkar det super ;)

Tack så mycket va kul att du tycker det =)

Kan svara på lite andra frågor när jag ändå är igång :P

Fråga: (Alice)
Hej! JAg undrar var du har fått såna hinder ifrån eller om du vet någon stans man kan köpa redigt finna hinder? Blir glad för svar:D

Svar:
Det är inte mina hinder, så jag vet faktiskt inte! ;)

Fråga: (sara)
Hej du!
underbar blogg, fortsätt så.
Kan du kanske lägga in en spalt om typ tips om träning och sånt?
och kanske var du köper allt? :D
men iallafall, kan man ha martingal med hackamore?
puuuuussssss!

Svar:
tack så mycket :D Ja det kanske jag kan göra, menar du styrka, kondition osv?

jag brukar inte köpa så mycket saker men köper det mesta på charlies häst och hund i jönköping =)

Ja man kan ha martingal på hackarmore ;) puss! :D

Kommentarer
Postat av: Frida

Vad fint av dig att sätta hästen allra först, istället för tävlingsmani. :-} Allt blir så himla mycket finare då ju! Fortsätt så, och din häst och du kommer nog bli grymt bra.

2010-03-15 @ 18:34:39
Postat av: isabella

svar till frida: tack så mycket =) tänker såklart på min lilla appis :P

2010-03-15 @ 20:08:34
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: Anonym

Glöm inte Eriks Hästshop Slöinge (dom är jättebilliga)

2010-03-16 @ 06:50:48
Postat av: Ida

Men vilken lustig kommentar, ang. ridhuset :S

Vad irriterad jag blev nu!! Haha

2010-03-20 @ 21:37:39
URL: http://inhast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0