avstånd

Har fått ganska många frågor om jag kan lägga ut hoppövningar så man kan träna hästen eller sej själv på att komma rätt på hindret. Jag tror inte man kan träna upp hästen på att komma rätt, kanske att vissa hästar taxerar bättre än andra men i dom flesta fall måste man hjälpa hästen. Och det är ju verkligen viktigt att man själv kan lägga hästen rätt. För nästa häst man hoppar kanske inte taxerar lite bra. Så det är nått man måste ha med sej.

Det hänger nog inte bara på att kunna lägga hästen rätt, utan det hänger på flera saker.

- En bra galopp
- Hästen måste ta halvhalterna
- En bra rytm
- Skänkel om hästen

Det är dom viktigaste sakerna jag kan komma på nu, det viktigaste är nog en bra galopp. Man kan inte har en dålig galopp och sen ur det ta halvhalter. Då är galoppen kvävd och det kommer inte finnas någon kraft kvar.

Här kommer en hoppövning som ni kan testa. (tog kort på en övning ur boken med min dåliga mobilkamera :p)

Tänk på att detta är storhäst avstånd. Dom blåa är bommar, dom vita är hinder.

Jag har inte svårt för att komma rätt, men jag har övat som attan på små hinder/bommar med att komma rätt. Men allt handlar ju om att tränaträna och träna. Så ett tips till är att hoppa en lågt hinder (eller bara en bom) några gånger i veckan för att träna sitt öga! Och tänk då på att ha en bra galopp.

Kommentarer
Postat av: angelica

Helt underbar blogg ! :)

2010-06-19 @ 19:02:17
Postat av: isabella svarar

svar till angelica: TACKTACKTACK!!!

2010-06-19 @ 23:18:33
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: hanna

du har möjligen inte Hanna Mauritzons bok "Övningar och banor för hästhoppning" ;p den är jätte bra och man lär sig väldigt mycker i alla fall ja :)

2010-11-20 @ 21:41:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0