svenskar=''handryttare''?

Nåt vi svenskar är kända för är att rida mycket med handen och inte med sitsen. Men dom tränarna jag har tränat för har ingen nämt nåt om att rida mer med sitsen. Förutom en! Undra om det är därför, för att man inte lär ut det? Men det gäller nog att hitta rätt tränare!

Man kanske tänker, varför ska man rida mer med sitsen, visst kanske det ser mjukare ut men inte lättare. Om man vill göra det enkelt för sej, då ska man lära sej att rida med sitsen. Man kan aldrig ha en häst på bakbenen om man har 100 kg i handen, det säger ju sej självt. Men om man istället har så lite som möjligt i handen och gör olika övningar för att få hästen på bakbenen kommer det bli lättare. Allt kommer utföras mycket lättare.

Om man ska sträva efter att rida som någon ryttare så tycker jag, Marcus Ehning, det ser iaf ut som om han väldigt lite i handen.


Jag gillar att rida på lite längre tyglar för att få så lite i handen som möjligt, och det känns som allt blir mjukare. Fast det tycker inte min hopptränare, istället ska jag ha väldigt korta tyglar. Det jag tycker är svårt då är att känna hur mycket man har i handen så därför ska jag förmodligen köpa tygelsensor (har skrivit det innan men blev aldrig av). Det är verkligen värt att testa, för att veta hur mycket man har i handen.


Ser ut såhär, och dom finns att köpa här för 249 kr

Kommentarer
Postat av: Hanna :)

Sv: ja, den var jätte bra. men 1 & 2 an var bättre men den var bra :)

2010-06-30 @ 23:24:14
URL: http://hannabresellss.blogg.se/
Postat av: Sara

det jag tycker är bsät för att få "lite i handen" vilket jag egentligen inte vill ha, jag vill mest bara känna munnen, men det är ju absolut inte optimalt att ha så lite som möjligt i handen. Helst vill jag ha en mjuk kontakt där hästen inbjuds till att ta mer stöd på bettet, och sen när jag vill samla så gör jag en halvhalt och då bör hästen backa av i handen och minska stödet på bettet. Det är väl det enda jag har hört för att få hästen att lätta från bettet, att man får dom att omvandla framåtbjudningen till samling.

Jättebra blogg förresten :)

2011-06-06 @ 12:07:12
URL: http://teammittsvenska.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0