klättra i galopp(?)

Kommer ett litet följdinlägg på inlägget under!

Att galoppera långsamt i uppförsbackar, är det något ni använder för att träna hästen?

Jag klättrade i galopp förut tills min tränare sa att hon bara klättrar i skritt. Då tänkte jag om lite. Så nu klättrar jag alltid i skritt, anledningen är enkel. Jag kan INTE hålla henne varken, rak (hon blir snebelastad), i balans eller jobbandes korrekt. Då känns det som det inte ger något? För i skritt använder hon hela ryggen, och i nerförsbackarna sätter hon under sej.

Men i galoppen är det för svårt, hon springer bara iväg. Men om jag hade kunnat få henne att jobba lika bra i uppförsbacke som på plant så känns det som om det skulle vara en väldigt bra träning för henne.

Jag har hört det från jätte många att det ska vara bra att klättra i långsam galopp, men eftersom hästarna gärna springer på i uppförsbackarna så kommer den lägga all vikt i handen. Och inget på bakdelen.


Gammal bild :p Första uteritten 2008 =)

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag har hört att man inte alls ska klättra i galopp för att det ska slita enormt mycket på hästen ? :/ :O

2010-06-10 @ 08:15:02
URL: http://hastblogggeen.blogg.se/
Postat av: jennifer

Beror helt på hur backen är i underlag och hur brant.

Att skritta uppför är jobbigare för dom då dom inte kan gå på fart utan får ta i som fan istället, sega muskler.

Är backen däremot för brant, och/eller främst med djupt underlag så är det galopp som gäller.Har en terrängbana nära mitt stall (Mantorps terrängbana). Där är det inte många av backarna i klätterdelen som GÅR att skritta i. Ena är så pass djup och brant att hästen får i galopp hoppa jämfota hela vägen upp för att orka. Skulle aldrig få för mig att skritta i den (; Däremot att galoppera den är mycket givande!

2010-06-11 @ 00:10:00
URL: http://loadofshit.blogg.se/
Postat av: SOFIA JOHANSSON

Jag har precis som ovanstående hört att det sliter att klättra i galopp av vissa, medan andra säger att galoppen stärker hästen framifrån. Men alla är iaf överrens om att skritt ära sbolut mest effektivt och att trava i uppförbackar är en big NONO. :)

2010-06-11 @ 11:14:39
URL: http://sofiajoohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0