dagens ridpass

(känns som om jag har använt dagens ridpass som rubrik för många gånger nu :p)

Idag red jag ett markarbetespass på banan. Började med traven att verkligen trava lugnt, då det ofta rinner iväg för snabbt. La in lite övergångar till skritt, efter ett tag kändes hon jätte fin! Kändes som hon jobbade bra med bakbenen. I galoppen var hon lite springig (kanske för hon vilade igår) så jag gjorde massa galopp-skritt-galopp. Blev väl lite bättre men inte så som hon brukar. Sen gjorde jag övningen under, och då kändes hon väldigt bra. Dock rann det iväg lite i skänkelvikningen, men annars kändes hon väldigt bra idag =)


Röd: galopp, blå: trav

1. Övergång till galopp, rid innanför spåret och se till att hästen är rak. Om det är det, lägg in lite tempoväxlingar, fyra galoppsprång fram, tre tillbaka.
2. Övergång till trav.
3. Skänkelvikning i trav för höger skänkel.
4. Räta upp hästen, se till att den är rak och att man har stöd i båda tyglarna.
5. Skänkelvikning för vänster skänkel.
6. Övergång till galopp.

Som jag sagt innan, ska jag bli bättre på att lägga ut övningar. Det är faktiskt svårt att komma på övningar som man ska göra vardagligen :p

Kommentarer
Postat av: Sara

Bra övning!:DSv; Menar du navy/fuschia? Tyvärr så var det inte jag :( köpte det för några månader sen av henne faktiskt ;)

Men om du vill ha det så är det bara och mjla henne så kanske hon kan ta hem :) Igenom att hon har tagit hem det schabraket några gånger :)

2010-06-18 @ 21:27:39
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: johanna

va bra övning ! :D den ska jag göra nåndag :)

2010-06-18 @ 23:40:51
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: Ellen

Tänkte göra den här övningen med Pigalle idag :) fast jag brukar lägga in en volt efter skänkelvikningen (3), superbra övning i alla fall :)

2010-06-21 @ 11:18:11
URL: http://baraellen.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0