våran lilla histora, skadad eller inte?

Detta behöver ni inte läsa :p Eftersom denna bloggen är min träningsdagbok vill jag också ha med allt som händer. Så jag kan kolla tillbaka sen och kolla hur hon kändes osv..

Innan valde jag att inte gå ut med så mycket hur hon kändes för jag fick kommentarer om att hon var skadad. Så jag begränsade det lite, men nu skiter jag i vad ni skriver. För nu har jag börjat tro på vad jag gör med min häst. Därför har jag gjort en kategori som heter: viktig ''info''. :) Tänkte skriva här varannan vecka och se hur hon förändras, åt det bättre hållet eller åt det sämre!

(skrev detta på bukefalos för ett tag sen, för att se om någon kunde hjälpa mej. Men det kunde ingen...)

För ca 2 månader sen gick jag omkull med min häst (landade på vänstersidan), dagen efter det var hon jätte konstig. Inte halt utan hon liksom hängde sej inåt i vänstervarvet i galoppen, ville inte ställa igenom och det kändes som hon låg ner i kurvan.

Vi valde att kolla upp med kiropraktor först, han hittade en muskelspänning vid armbågen. Efter ca 2 veckor släppte spänningen och hon blev bättre i vänstervarvet (hängde sej inte inåt mer). Sen började det faktiskt kännas som vanligt igen. Sen hopptränade jag och då hoppade hon jätte bra halva passet sen kändes det som hon gav upp lite mot slutet. Vet inte om det var jag eller om hon verkligen gav upp.

Red markarbetes lektion veckan efter det och hon var ren och superfin. Veckan efter hopptränade jag och då kändes det också som hon gav upp mot slutet. En vecka efter det red jag lektion igen och då var hon oren, i svängarna var hon oren på vänster fram. Men då hängde hon sej inte inåt i vänstervarvet.

Vi kollade upp henne en vecka efter att hon var oren (hon vilade tills dess) vilket var idag på kliniken och hon var inte halt, helt frisk. Dock när jag longerade i vänstervarv i galopp hängde hon sej inåt som hon inte gjort på ett tag. Men eftersom hon vilade 1 vecka så kanske har det nått med det att göra. Böjprovet reagerade hon ingenting på, inga tecken på att hon hade ont. Tog blodprov och kollade om hon hade en muskelskada (dock kunde man bara kolla om hon haft det dom 3 senaste veckorna så hon kan ju haft det innan) men hon var helt frisk där med.

Idag red jag igen hon hängde sej lite inåt i vänstervarvet i galopp och efter ridpasset reagerade hon vid muskeln vid armbågen, jag fick inte komma i närheten av den i början. Men hon var inte spänd. Så det borde vara något som sitter kvar i henne sen jag har tryckt loss spänningen tidigare. Då hoppade hon runt ganska mycket..

Kiropraktorn trodde det kan vara en inflammation i muskeln och sa hoppvila några veckor men annars rida som vanligt (och så skulle jag ge henne anti-inflammatoriskt) och veterinären tyckte jag skulle rida på som vanligt. Annars kan det vara så att det gjorde ont precis efter vi gått omkull och att det sitter kvar i henne, men jag har svårt att tro på det.

Skrivet 30 juni.

Nu börjar hon kännas bättre, känns som att det går över mer och mer för varje dag med att hon hänger sej inåt. Dock kan jag känna att hon slänger ut vänsterbogen i högergaloppen och slänger in rumpan lite på det raka spåret. Tappar även ut vänsterbogen lätt i vänstervarvet på böjt spår. I vänstergalopp är det som hon var innan. Slänger gärna in rumpan lite och trycker ut högerbogen. Även ett tag innan att hon helst ville landa i vänstergalopp, kanske för att avlasta sitt vänstra framben.

Muskelspänningen har släppt helt och jag har gett henne anti-inflammatioriskt i två veckor nu.

Träningstävlade idag och inga tecken på att ge upp, hoppade 60 och 70. Kändes ibland lite som jag skrev ovan. Dock landar hon i den galoppen jag vill!

Så nu börjar jag faktiskt tro på att det kan vara så att det sitter kvar i henne sen vi gick omkull. Att hon kände att det gjorde ont då och gick med det så pass länge att det började bli en vana för henne att gå så. Hon kanske tror att det kommer göra ont att räta upp sej i svängarna i v.galopp.

Skrivet idag.Kommentarer
Postat av: Linnea nf

OJ shit !

vad otäckt!!! ;s hoppas att allt löser sig.. gud ! :(

kram

2010-07-15 @ 00:27:33
URL: http://boyzonsign.bloggplatsen.se
Postat av: Sabina Zander

Tycker precis som du, det låter som att det sitter kvar i henne att det kommer att göra ont, men då borde det ju visa sej lite mer vid hoppningen tycker jag.. hon tvekar inte eller så? Men jag tycker att det låter som att du har helt rätt i det du skriver!

Hon "fastnar" ju lite med v.fram under bommen när ni går ikull, så tror skarpt på att det är som du skriver!Hoppas det löster sej!

2010-07-15 @ 00:55:21
URL: http://szander.blogg.se/
Postat av: johanna

den där omkull ridningen ser inte rolig ut ;o

hoppas det blir bättre ! (:

2010-07-15 @ 01:15:10
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: Hanna ;)

Usch, det låter inte kul! Hoppas att det löser sig :o

Jag kan knappt kolla på filmen :o usch! det där ljudet av när du slår i huvet i bommen :S

2010-07-15 @ 01:17:44
URL: http://hannabresellss.blogg.se/
Postat av: Sabina Zander

sv: Okej, då är det bara att hålla tummarna för att hon inte gör det då ;)

Ett litet tips är att se till så att hon har så bra kondis att hon inte blir trött av det (min ponny är lite av en specialist på attt hitta undanflykter så jag har lite erfarenhet ;))

hihi! Kommer hålla tummarna för er! :D

2010-07-15 @ 01:20:02
URL: http://szander.blogg.se/
Postat av: Sara

Det är så hemskt! Hoppas det blir helt bra snart verkligen! :(

2010-07-15 @ 12:00:41
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: Emma <3

Aj ajaj såg hemskt ut för er båda hur gick det med dig du slog i huvet ganska rejält där du.

Hoppas allt blir bättre.

2010-07-15 @ 14:40:06
URL: http://sweetheartofsweden.blogg.se/
Postat av: Ronja

Fyfan Hur gick det.. Se otäckt ut herregud ... :( Hoppas allt gick bra ;)

2010-07-15 @ 20:27:40
URL: http://stellmagic.blogg.se/
Postat av: Lovisa

usch vilken film! Skadade ni er.

2010-07-15 @ 23:42:40
URL: http://puissance.blogg.se/
Postat av: Hanna

Fy, ser otäckt ut.

2010-07-17 @ 23:06:12
URL: http://vykort.webblogg.se/
Postat av: astrid jinder

Startade filmen och trodde man skulle se när hon hängde sig inåt eller hamnade i fel galopp..

Istället ramlar ni. Mitt hjärta stannade haha.Jag tror hästen är rädd för att det ska hända igen, att hon antagligen vid vissa tillfällen kommer ihåg och drar sig lite för att stadga upp sig.

2010-08-16 @ 19:34:22
URL: http://astridji.blogg.se/
Postat av: Emelie

Jag trodde man skulle se när hon hamna i fel galopp/hängde sig inåt och så hoppar ni och går omkull. Gud, jag hoppade till :/ Ser riktigt läskigt ut...

2011-03-11 @ 20:32:18
URL: http://sadeltjej.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0