häst som springer mot hindrena

Tänkte skriva om alla hoppövningar i den ordningen ni tipsade :) Om ni har någon speciell övning ni vill ha tips på kan ni skriva de i detta inlägget.


Jag vill gärna läsa om övningar som gör att hästen inte springer mot hindren så mycket :D


Att en häst springer mot hindrena kan bero på olika saker. Men om det beror på att den blir pigg och stressad så kommer lite övningar här!

- Travhoppa i ett lugn tempo, väldigt lugnt. Man kan tom skritta mot hindret och sen dom sista stegen börja trava. Så fick jag göra en träning när appis var galen :p

- Hoppa 3 dagar i rad, då kommer förmodligen hästen lugna ner sej.

- Eller så skulle jag lägga in små hinder/bommar i markarbetet så att hästen inte gör en så stor grej av det när hindrena kommer fram. Det är omöjligt annars om en häst jämt springer mot hindrena.

- Sen kan man även hoppa på en volt så anridningen inte blir lika lång.

- Använd mycke bommar eftersom det bromsar upp hästen.

Här kommer en övning, först 3 bommar. Mellan dom två första ska det vara vanligt bom avstånd allså 3-3,5 m för storhäst och mellan hindret och bommen ska det vara 2,5 m för storhäst allså som vanligt avstånd med trav/galopp bom framför ett hinder. Denna övningen hoppar man i galopp, bommarna bromsar ju upp hästen! Man kan ha både räcke och oxer.

Min fina ritning :p hahah

- Sen gäller det att man är lugn själv och sitter stadigt, och att även vara konsekvent!

Avståndstabell:


Kommentarer
Postat av: lolvira - tävla om att bli veckans blogg på bloggen! :DDD

Jätte bra tips! :Dgillar när det står så utförligt & med övning på bild som du gjort! :)

2010-08-01 @ 00:53:00
URL: http://lolviras.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv: tack :) haha :D

2010-08-01 @ 23:18:02
Postat av: Hanna

Sv: tack :) Haha :D

2010-08-01 @ 23:18:35
URL: http://hannabresellss.blogg.se/
Postat av: jennifer

haha, kolla på mitt översta inlägg, så går det när jag försöker "skritthoppa" min häst ;)

2010-08-02 @ 22:06:49
URL: http://jenniferbergstrom.blogg.se/
Postat av: andrea ♥

åh du verkar vara duktig!

jag är medryttare på en b ponny valack, han är 5år och förstår inte så mycket. men han är inkörd och har gått maraton i det. så han kan och har muskler.

men han ska bli ridhäst oxå, hinder har vi testat hoppa och det är inga problem. inte än iallafall. fast dom ligger bara på 30cm. i dressyren är han stel som en pinne och jag väger inget så är lite svårt.. med vagn trampar han fint under sig och går i form, för då jobbar han med bakbenen och sen kommer formen. vilket är svårt i ridning! sen galoppen, han galopperar endast om man smackar på han jättemycket, smäller till med spöt osv. han tycker det är jättekul men känns som att han inte tror att han får. hur ska jag lära in galopp skänkel? vill börja tävla dressyr och ev. hoppning då går de inte att sitta me spö o smacka.. behöver verkigen hjälp! ska absolut följa din blogg, den är jättebra!

2010-08-03 @ 21:23:09
URL: http://andreaadiin.blogg.se/
Postat av: Naomi

Jag gillar verkligen din blogg och mest av allt gillar jag dina beskrivningar och tips av ridövningar. Det kan man inte få nog av. Men kunde du förklara lite om om D,C,B ponnyn jag vet igentligen inte vad de är för skillnader för använder inte det. Skulle hjälpa mycket av en beskrivning av det

2011-02-15 @ 17:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0