tips på rid/hoppövning

Tänkte tipsa om 2 övningar nu som jag gjorde på träningen igår.

- En bra övning man kan göra i skritt när man skrittar fram är att, först korta 6 steg, sen länga 6 steg osv.. När hästen lyssnar på det kan man lägga in lite trav. Först korta 6 steg i skritt, sen länga 6 steg i skritt och sen vanlig skritt och sen trav. Då lär sej hästen skillnaden på att öka tempot och att byta gångart. Gjorde den övningen idag och hon var lydig hela passet igenom.

- Nästa övning är en hoppövning. För att träna rytmen. Skrev om den igår men här kommer lite mer förklaring om den. Man kommer i trav över första hindret som ska vara lågt. Sen fem galoppsprång fram till nästa hinder som kan vara både en oxer eller ett räcke.

När man gör den här övningen är det bra att räkna galoppsprången, över första hindret säger man: 0,  sen första galoppsprånget: 1, sen: 2, osv.. sen över sista hindret: 0 igen. På så sätt får man hjälp att rida i en bra rytm när man räknar. När jag blev osäker igår började jag backa och försökte rida på 6 galoppsprång. Men när jag började räkna igen så blev det lite mer säkrare på saken jag skulle göra och mer bestämd och då blev allt bra. Så den övningen ska jag träna mycket på för att få in rytmen och räkna galoppsprången!

Storhäst avstånd

Kommentarer
Postat av: Sara

sv; Jasså vad kul!:) Håller med dig är de är snygga o kanon passform!:)

2010-07-28 @ 00:16:14
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: Julia

Provade den första övningen du skrev om idag :) Det gick jätte bra och hästen var verkligen tvungen att lyssna och koncentrera sig! :)

2010-07-28 @ 16:07:30
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Elsa

Hejhej fin blogg :) Testade faktiskt den där hoppövningen med min häst som gärnas studsar o hoppar lite hit och dit och därför behöver mycket såna här övningar, och det funkade himla bra :)

2010-07-28 @ 20:06:28
URL: http://elsafalk.blogg.se/
Postat av: lolvira :DDD

sv; oj vad kul :D (har inte fått den igår)okej, skickar den senast imorn vid 12-tiden! :) ska nämligen sova nu :P

2010-07-28 @ 23:24:22
URL: http://lolviras.blogg.se/
Postat av: lena

Hej:-) förstå gången jag läser din blogg men du har bra tips. Jag undrar om du kan skriva mer inlägg om tips inom hoppningen. Och vad är avståndet för d-ponny där man ska räkna hur många språng hästen tar! Tack på förhand<3

2010-07-29 @ 14:51:08
URL: http://miniou.blogg.se/
Postat av: lena

ja tips om hoppövningar!

2010-07-29 @ 17:27:16
URL: http://miniou.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0