träning under vintern

Tänkte skriva lite hur jag tänkt lägga upp träningen för Tess och Appis.

Tess:

Nu ska jag först och främst få ordning på uteritterna, snart får jag jullov och då kan jag rida ut när det är ljust och kan då rida lite längre. Så tanken är att vi ska träna mycket ute, klättring, intervaller, ridning i ljup snö osv.. För att stärka henne. Jag kommer inte låta henne vila flera veckor utan kommer lägga in små vilor på 2 dagar till 1 vecka. Jag tror inte det är bra att ställa av en häst bara sådär utan lägga in små vilor så dom kan återhämta sig. Speciellt på tess som fortfarande är en unghäst och ska bygga muskler nu!

Sen ska jag försöka rida dressyrträning varannan vecka, så vi verkligen får ordning på dressyren. Men änsålänge har hon utvecklats väldigt snabbt. När det känns bra där kommer jag börja hoppträna, tänker inte börja hoppträna innan dressyren sitter bra.

Har inte kollat några tävlingar än, men alla klubbisar kommer vi vara med på. Sen får vi se när vi startar första lokala :)Appis:

Först ska hon ju bli frisk, men jag hoppas att hon är bra på återbesöket. Isåfall är tanken att hon ska få sättas igång väldigt långsamt. Jag vet inte hur långsamt faktiskt, får ju höra vad Jonas säger. Men jag tror vi iaf har kommit igång och tävlat fram till sommaren :) Det är ju ett halvår fram tills dess.

Vi ska åka till USA i 3 veckor i mars, så jag vet inte hur jag ska göra med hästarna. Antingen får dom lite vila, eller så hoppas jag min syster kan rida så mycket som möjligt :p


Kommentarer
Postat av: hanna

vadku att åka till usa! vad ska ni göra där?

2010-12-20 @ 22:50:06
Postat av: Elin

Vem tränar du för? :)

Gu va skoj att åka till USA :o fuskigt!!

2010-12-22 @ 13:06:51
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag älskar att du tar det så lugnt och verkligen ser till att du verkligen "fattar" tess innan du börjar hoppa eller träna hårt med na!! helt underbart att äntligen hitta en vetti blogg utan bortskämda ponnyryttare som hoppare högre å oftare än vad hästarna eller dom orkar!

2010-12-22 @ 16:56:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0