svar på lite kommentarer

Hur gammal är hon :)?
Svar: Tess är 6 år!

Måste bara fråga. Kan man ha hästarna tillsammans i hagen när dom har broddar? Vi får nämligen inte det i vårt stall eftersom om dom skulle sparka finns det risk för skador. Men är det farligt? Ser att du har hästarna tillsammans utan problem? :)
Svar: Det är väl lite upp till var och en hur man vill göra med det. Men vi har broddar på alla fyra hovarna. Eftersom våra hästar går ute dygnet runt så är det ganska stor risk att dom skulle kunna halka och gå omkull. Alla 5 hästarna är väldigt tajta och vet vart dom har varandra, så det har aldrig varit något problem med sparkar eller nåt. Inte heller nu när tess har kommit in i flocken. Men såklart tar vi absolut av broddarna bak när vi släpper in en ny häst, sen när det verkar funka i hagen igen efter någon vecka sätter vi på dom igen. Så, sålänge det inte är något problem med sparkar utan broddar borde det inte vara något problem med.

Hur många kilo äter dom per dag när dom står framför balen i 16 timmar? Det blir ju väldigt mkt. Min häst äter upp 3kg på en timma.

Vad tror du? :)


Sen undrar jag hur du gör med foderstaten när du inte kan veta hur mkt mat de får i sig. Har du låg eller hög energi i hösilaget?


Blir dom inte feta? Det är jättebra att de kan stå och tugga länge! Men inte bra om dom blir feta och kanske får i sig för mkt energi.

/Frida

Svar: Har ingen aning om hur många kilon dom äter men det blir ju en hel del. Ensilaget är andra skörd så antar att det inte är så högt energivärde. Sen med foderstaten så får appis bara ensilage nu eftersom hon vilar. Medan tess får ca 1 kg kraft grov 125. Men pappa ska ringa till kraft och fråga (vi brukar alltid göra det) om hon behöver någon kraft nu. Hon är väldigt lättfödd nämligen :p Men appis är fet nu när hon inte rids och tess är väl lagom. Hoppas hon inte bli för tjock, dock gör det inget nu på vintern då dom behöver det när det är så kallt. Men sen till tävlingssäsongen får hon banta ner sej isåfall :p Men man får väl antagligen rida lite hårdare då.

Det viktigaste för mej är inte fall dom blir för feta för det kan man göra något åt. Det viktigaste är att dom får sitt tuggbehov tillgodosett.Vad har du för mål med Tess?
Svar: Kommer ett inlägg om det :)

Kommentarer
Postat av: Amanda Månsson

sv: Jasså? :) hur gick de då?

2010-12-10 @ 14:29:31
URL: http://amandamansson.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad skönt det måste vara att ens häst kan få gå i en bra och stabil flock. :)

2010-12-11 @ 00:56:42
URL: http://fella.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0