ingen ridning=horsemanship

Blev ingen ridning idag, jag hade helt enkelt inte lust. Då känns det ändå som det inte kommer att gå bra och jag orkade inte hålla på att bråka med tess när hon vänder hem. Blev istället lite horsemanship :)

Tess: Hon har inte riktigt velat följa med mej in från hagen dom senaste dagarna, sen håller hon ju på och vänder hem när jag rider ut. Så tänkte att lite träning från marken kanske hjälper, vilket det säkert gör. Men iaf, första gången. Och jag blev förvånad, hon var så himla duktig. I början var hon lite spänd och ofokuserad men när jag väl börjat så hade hon 100 % fokus på mej och var helt avslappnad. Jag kunde flytta fram/bakdel genom bara kroppsspråket, hon följde efter mej överallt när jag gjorde vändningar och allt! Superduktig var hon! :) Kändes riktigt bra, trodde inte det skulle gå första gången! Det enda som inte hon riktigt fattade var att backa men annars var det som vi gjort detta 100 gånger förut. Riktigt kul :)

Appis: Hon var väldigt spänd och ofokuserad, kanske för det blåste så. Tränade bara lite trick och flyttade framdel/bakdel, backa osv.. Hon var duktig men ofokuserad. Sämsta på länge :p

Och om ni undrar vilka övningar jag gör så med tess så började jag med de 7 lekarna men eftersom hon var så duktig så kunde jag redan gå till tredje leken ''driving game/flytta dej''. Med appis så har jag redan gjort alla lekar så det vi tränar på nu är mest trick men ändå att hon ska flytta undan för det jag vill :)

Dagens roligaste: Jag trillade av en häst när vi stod stilla hahahha. Hon ruskade bara lite på sej, hmm ja hur går det med balansen? :p

Kommentarer
Postat av: Ida

Ridning ingår i Natural Horsemanship... :)

2011-05-28 @ 11:20:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0