ÄNTLIGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!

Som ni kanske förstår så har vi varit nere hos Jonas Tornell med lilla appis. Efter omkull ridningen har hon inte alls känts bra! Men tror ni inte att han hittade nåt? JO!!

När vi gick omkull så fick hon en spricka i kronbenet vänster fram, men det hade läkt ihop fint nu (tur att hon inte bröt det!!). Genom det fick hon kotledsinflamation på vänster fram och då överbelastade hon höger fram=kotledinflamation där med, så nu är hon behandlad. Inte konstigt att hon varit stötig i frambenen och inte velat hoppa! Hoppas detta är en förklaring till att hon lägger sej inåt också. Vi får se på återbesöket!

Nu ska hon ha boxvila i 2 dagar, stackars appis att stå i en box 2 dagar :( Sen tyckte han att hon kunde gå ut i lösdriften direkt. Där ska hon gå 2 veckor, sen ska jag skritta henne uppsuttet 2 veckor. Efter det ska vi tillbaka på återbesök och då hoppas vi att hon är frisk :)

Det känns jätte bra att vi tagit oss en liten bit på vägen nu! Jonas tyckte appis är en liten kämpe som inte ger upp bara för det gör ont :) Inte så bra att hon gör så faktiskt, men tur att vi inte hoppade högre på träningstävlingarna i sommras och att jag inte ridit henne så hårt.

Vad har jag lärt mej av denna ''historien'':

1. Efter jag har gått omkull med en häst - hoppa inte upp igen och fortsätt rid utan åk och kolla upp den så fort som möjligt.
2. Åk alltid till Jonas Tornell (förutom typ sårskador och sånt då)
3. Att lita på mej själv, det är ändå jag som känner hästen bäst och vet att den har ont.
4. Aldrig hoppa appis om hon stressar upp sej som hon gjorde den gången (då vi gick omkull). Då är det bättre att skritta lite och avsluta med ett hopp.

Så allt ont för med sej något gott. Till en viss del gjorde detta också att vi köpte en till häst. Lilla tess :)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Skönt att höra att det gick så pass bra att ni fick veta vad som hänt!

2010-12-16 @ 08:40:38
URL: http://finanora.blogg.se/
Postat av: Anonym

vad synt att ni gick om kull men men sont hender och det var ju tur att det gick så bra det hade ju kunnat vara vare :P (:

2010-12-17 @ 20:37:34
Postat av: Hanna

Gud så skönt! Men väldigt konstigt att ingen av de andra som tittat på appis kunde upptäcka kotledsinflammationerna. Det är ju inte så ovandligt ändå.

2010-12-17 @ 21:03:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0