veckans häst

Denna veckan har jag inte veckans blogg utan veckans häst (ponny också såklart). Hoppas det låter kul :)

Det enda ni behöver göra för att vara med:


- Skriv en text (max 250 ord) där ni berättar om en häst som betyder mycket för er och varför, antingen i detta inlägget eller så kan ni skicka till min hotmail: isabellaf.blogg@hotmail.com.

För att vinna:

- Den texten som berör mest vinner eller blir en av finalisterna. Allså så väljer jag vinnaren själv eller några som ni får rösta på beroende på hur många som är med!

Man vinner:

- Ni vinner ett inlägg här med text och bilder/filmer på hästen. Och även en länk i menyn till eran blogg om ni har en blogg då. Annars även till er bilddagbok :) Så man behöver allså inte ha en blogg för att vara med.

Och glöm inte eran mailadress!


Hoppas nu att så många som möjligt är med, för då blir det roligare :D Så berätta nu om era hästar som betyder något speciellt för er :)

AVSLUTAD!

Kommentarer
Postat av: Linnea

Jag vill berätta om mitt underbara varmblod,Boyzon Sign!blir inte bara 250 ord..blir mkr mer men de är värt att läsa!:/han har inte haft de så lätt i livet!:/började med att han inte dög till travet så första ägarna försökte svälta han!

han blev alldesles för liten och klen för att springa på travet och blev som 5 åring slutmätt till 148cm..väldigt liten.Han fick inge mat så min mosters kille köpte han och försökte mata upp han men han kunde inte äta upp sig riktigt..utan fick ont i magen och skit..Men trotts sin hemska uppväxt blev de inte bättre av att när han skulle kastreras så gjorde dom fel!det blev infekterat och en massa skit!:(Läkaren kom till stallet och bara sprätte upp stygnen med fingrarna,huva min älskling!:'(

han fick så sjukt ont och en idag så är han super öm och rädd!När han var så liten så sa alla att han skulle bli förliten och kraftlös i travet.

Han såldes från min mosters kille ner till Stockholm.3 månader senare fick dom tillbaka han med endast revben på sidorna!!

var bara att börja om på nytt med att han skulle försöka äta upp sig...

i November 2007 fick jag börja vara skötare på han.även fast han inte var inriden eller något så var jag hos han varje dag och bara njöt av att kolla på hur vacker han var!Kunde bara åka dit och borsta och mocka , men de kunde ta flera timmar.för jag bara njöt!

alla runt omkring trodde att jag skulle tycka de var tråkigt och så av att inte kunna rida han.men de var de inte!det var något med han så att det inte var bara att "rida" jag älskade han redan då..I snöstorm och regn åkte jag dit och bara borstade ooch tittade på han,saknade han när jag inte var där.

Men såå den 24/12 2007 så blev han min!<3

ALLA runt om kring sa " ja varmblod i all ära men hon SKA ha en c-ponny , så hon kan ut och tävla och blablabaal"

men för mig var jag den lyckligas i världen!

vi skulle allt visa dom att vi kunde gå långt även fast han va ett " DÅLIGT VARMBLOD" som många sa!!:@:´(Jag började då på med inridingen själv och inte en gång att jag ramlade av eller blev skadad!

inte ens att jag lessnade av att bara åka dit och lägga på en sadel och sedan åka hem igen..

Höll på med iridningen i 3 månader och allt gick för bra!

lärde han allt och de bästa var - han litade på mej!

efter allt han varit med om.

ville jag gå genom eld med han , då skulle han följt efter som än hund!Idag är det 2010. vi tävlade vår första tävling den 16 maj - dressyr.

Han hade ALDRIG varit på en tävlingsplats eller nått liknande , men ändå går han in på banan och gör sitt bästa!

vi kom presic utanför plac.men jag ville inte vinna utan lära han hur de är .:´)

efter den dagen på 3 månader och 6 tävlingar har vi vunnit 6 rosett på clear rounder!

tävlade vår första hopptävling den 28/5 2010 och då hade han ALDRIG tävlat HOPPNING och aldrig sett "Riktiga hinder" men han hoppade 40 cm då!:´´´)

han är en ängel som jag ALDRIG trodde skulle finnas.

från den 28/5 40 cm till den 13/8 60cm hoppat upp från 40 cm till 60 cm felfritt på 4 hopptävlingar!

jag skiter i att alla tkr de är "lågt" men frågan om är om dom hade klarat de lika bra som oss.alla måste börja någonstanns!

Jag vill inte bara vinna utan lära han och vi ska ha kul!Mamma säger att hon ALDRIG trodde att vi skulle kunna börja tävla detta år utan som till nästa år KANSKE.Men där ser alla som pratar illa om varmbod att dom är lika bra som alla andra!

Jag ÄLSKAR varmblod för dom är förstående och fantasiska!Hoppas du läst allt och tagit del om hur mitt underbara varmblod har haft de under sitt liv- inte de lättaste , men ändå är den messt lättaste,lättlärdaste hästen i hela världen!

jag lovar de finns ingen som han !

nu ska vi snart ut på tävlingsbanorna och jag skäms inte att säga att han är ett varmblod med livsgnista!Kram

2010-08-16 @ 11:10:23
URL: http://boyzonsign.bloggplatsen.se
Postat av: Hanna

kul ideé :D

2010-08-16 @ 12:06:56
URL: http://hannabresellss.blogg.se/
Postat av: frida

Jag tänker inte vinna nånting, jag tänker bara berätta för dig/er om mina känslor till min foderponny. Jag vill som sagt inte vinna nånting, jag vill bara beröra. Om du tycker att jag ska vinna så kan du lägga upp min text bara + den "riktiga" vinnaren som vill ha pris :) vill så gärna beröra bara.

Det är så svårt att veta hur jag ska börja, men jag försöker väl.

Våren 2007 åkte vi 27 mil hemifrån för att kolla på en ponny som kanske kunde bli min. Jag var som ni säkert förstår, full av nervositet och iver. Nåja, när ägaren hade ridit honom ville jag inte rida honom, tyckte inte alls det såg ut som nåt för mig.. Jag lät mig öertalas och jag red & red.. Sen var jag helt kär! <3

vi åkte hem och funderade lite fast det bhövdes egentligen inte, jag visste vad jag ville.

Senare på kvällen ringde vi och sa att vi ville ha honom! Hon ville inte sälja honom dock så vi blev och är fodervärdar. Och det var början på en lång historia med alla sortes känslor och händelser i.

Med tiden har vi öppnat oss mer och mer för varandra och blivit bästavänner. När jag säger det så menar jag det verkligen, ingen förutom han kan förstå hur jag mår, ingen förutom han kan få mig att le i mörkret, ingen förutom han kan jag alltid lite på till 110%, ingen förutom han är min bästa vän! Han är så olika i humöret, ibland jätte slö och så, ibland skiiit pigg och sprallig! men det är det som är charmen, att jag aldrig kan veta.

Det absolut bästa av allt är att han bara är han <3 .

Jag fattar at många kommer skriva om en häst som haft det svårt innan den kom till dom, men det handlade ju om hur mycket hästen betyder och inte vad den har varit utsatt för.

Jag älskar min ponny och skulle aldrig byta ut honom mot något i världen! Jag vet många säger så och sen säljer dom hästen, men jag menar det verkligen! 19900000000000 kr spelar ingen roll om jag får för honom! För vad ska jag med pengar till när jag har förlorat mitt hjärta, min själsfrände?

Och en sak till, man säljer inte sin bästa vän!, oavsett vad. Iallafall inte jag <3.

2010-08-16 @ 15:11:06
Postat av: Julia

Vilken rolig tävling :) Jag skickade mitt bidrag till din mail :D

2010-08-16 @ 17:25:44
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: isabella

MAX 250 ORD!

2010-08-16 @ 20:21:12
URL: http://isabellaf.se
Postat av: Caroline

Hej!Jag har en ponny som heter Dark ANgel och är 15 år gammal. När jag var 13 år ägde min familj henne, hon var inporterad från polen och var en väldigt känslig dam. Jag älskade henne massor och vi hade mycket skoj ihop. Men sedan när jag blivit 15 och mina hästintressen svalnat och ekonomin inte räckte till så valde vi att sälja henne, det var bättre att hon kom till någon som ville satsa lite på tävling. Det var hemskt att sälja henne, hon var verkligen som en äkta vän.Nu sex år senare hittar min vän en annons på hästnet, där en ponny skulle säljas akut, att det var svår riden och inte att rekomendera för barn. Min kompis skickade ett mejl och frågade om hästen, och då visar det att det är min gamla ponny Dark, min bästa vän. Samt att blev hon inte såld så skulle hon få åka till slakt för att hon kunde inte användas till något ändå enligt ägaren.Jag bestämde mig för att köpa henne. Hon kom till skåne med stirriga ögon och stressad upp till öronen. Jag kunde inte ens dra en långstråad borste på henne utan att hon fick ont. Hon hade ont överallt och urinvägsinfektion. Precis friskförklarad från kotledsinflammation. Nu ett halår senare är hon fullt frisk och jag kan rida på henne utan konstigheter. Hon betyder allt för mig och ska nu retsen av sitt liv få njuta fullt ut med mig och massor av andra hästar omkring sig.2010-08-16 @ 20:26:50
URL: http://carolineshastar.blogg.se/
Postat av: meegantjusig blogg ! :D besök gärna miin hästblogg :D http://www.minahaster.blogg.se

tjusig blogg ! :D

besök gärna miin hästblogg :D

2010-08-16 @ 20:35:55
URL: http://minahaster.blogg.se/
Postat av: linnea

förlåt för att min text inte blev 250 ord . men jag vill berätta allt , och de var de värt! =)Du är världens bästa hästbloggare!

älskar din blogg , men kan du lägga ut lite mer filmer ? (A) kram

2010-08-18 @ 10:34:10
URL: http://boyzonsign.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0