svaren

1. Vilken klubb tävlar du för?
Jönköpings fältrittklubb

2. Vad är dina mål med Appis (kort- ochlångsiktiga)?
Kort - hitta felet på henne.
Långt - få rytmiska rundor på tävlingar, hon blir lite för pigg och spring på tävlingar. Så jag måste lära mej mer hur jag ska rida henne.

3. Vanliga nosgrimmor ska ju sitta ca 2 cm nedanför kindenet för att inte skava, varför sitter kandar så högt upp? och varför har de ingen aachennosrem?
Jag har ingen aning.. Men jag gogglade lite och nosgrimman sitter så högt upp för att den inte ska vara ivägen för kandarbettet. Eller? Vad säger ni andra? Jag är inte så insatt i bett/dressyr prylar :p Och det där med remmen har jag ingen aning om :p

4. vad är ditt bästa tävlings minne?
Har inget speciellt, men när jag hade lagt ner så mycket jobb på henne förra sommaren. Så åkte vi till skedala och tävlade, det gick skit i 90 cm. Sen i 1m gick vi in och gjorde en super runda, väldigt svår och klurig banan. Men verkligen en av dom bästa rundorna, slutade dock på 4 fel. Mitt fel :p Men det kändes så bra efteråt!!

5. Hur ser din tävlingsdag ut?

Den ser ju inte likadan ut varje gång :p Men går upp tidigt (så jobbigt!!) åker till stallet, har redan packa då. Gör iordning appis och lastar på. Åker till tävlingen, går och anmäler, går banan (om jag inte startar bland dom första) rider fram, hoppar banan, fikar kanske lite imellan beroende på hur många starter, går nästa bana, rider fram (inte lika länge) hoppar banan, lastar och åker hem. Slänger av grejerna snabbt och åker hem och vilar :p Förhoppingsvis höll appis sej lugn och jag red bra!

6. Vad tkr du om att hoppträna dagen innan lokal tävling?
Nej det tycker jag inte att man ska. Men två dagar innan, det gör jag alltid. Hoppar kanske en liten bana 2 dagar innan tävlingen. Så har man det som rutin.

7. kommerr du nånsin sälja appis?
Det är ju så med den här sporten att om man ska komma någon vart måste man sälja sin häst när den inte klarar högre än man själv vill komma. Om man inte har råd att ha kvar den då. Men jag och appis har ju en lång bit kvar, men jag har insett nu att jag aldrig kommer klara sälja henne. Hur ska jag veta att hon blir 100 % behandlad väl? Rids rätt?

8. Vilken är din favorit bok?
Hästbok eller inte? :p Hästbok - dansa med hästar. ''vanlig'' - första boken i twilight serien. Om jag kunde drömma, slår allt!

9. Det värsta du sett nån göra på tävling?
Man ser så mycket skit på tävlingar att det blir så vanligt att man inte har kvar det i huvudet. Det senaste jag såg var en som skrek på sin häst, slog, sprakade med benen och ryckte i munnen för att hästen inte ville gå fram och det hjälper inte att bli arg på hästen... Men alla som slår hästarna när dom inte vill hoppa tex (det finns ju alltid en anledning, och det hjälper inte att slå hästen då), eller allt ryck i munnen.

10. Är dina föräldrar engagerade i appis och tävlingar, träningarna osv.?
Pappa är väldigt engagerad, på ett bra sätt. Gillar inte sånna som ska tex stå på framhoppningen och skrika på sina barn hur dom ska göra.

11. Hur gammal var du när du började med hästar (ridskola räknas också)?
När jag var 6 år började jag på ridskola.

12. Hur gammal var du när du fick din första häst?
Fick min första häst för 2 år sen, allså var jag 14 år! Och det var appis :)

13. Vad är appis för ras?
Holsteiner/halvblod

14. Hur gammal ää hon?
11 år

15. hur gammal är du?

16 år!

16. Vill du fortsätta med hästar när du blir stor?

Som det ser ut nu, ja!!! Hästar är det bästa som finns, men det kan ju ändra sej..

17. Hur långt vill du komma?

Eftersom jag bara har en häst och det inte är jag som betalar den kan jag ju inte köpa en till. Vilket behövs för att komma upp i klasserna, men jag vill komma långt. Jag har iaf viljan för det.

18. Har du några husdjur?

Nej, men här kan du läsa vad jag har haft för husdjur :)

19. sen du har väl börjat gymnasiet nu? vad ska du göra efter det ska du fortsätta med hästar, vet att det är långt kvar..
Japp det har jag. Jag hade iaf tänkt att åka och praktisera hos en i 2an och sen jobba bra där dom veckorna. Och efter gymnasiet se om jag kan få jobb där några år för att lära mej massa. Och efter det vet jag faktiskt inte.

20. tävlar du något i dressyr?
Nepp!

21. har du pojkvän?

Nej!

22. vad vill du bli när du blir stor?
Fråga var vad jag VILL bli, och jag skulle vilja ha någon form av tillridningstall av både unghästar och problemhästar. Och samtidigt hinna med att tävla! Men frågan är då, vad kan man bli? :p

23. var det svårt att övertala din föräldrar om egen häst?
Ja det tog ett tag :p

24. hur hög är Appis i mankhöjd?
1,56 m

25. har du medryttare vrf? vrf inte?

Nej det har jag inte, min syster red lite innan. Men nu hinner hon inte längre. Jag vill rida min häst 6-7 gånger i veckan själv. Så jag vill inte ha någon medryttare.

26. hur många dagar i veckan tränar du på banan? /rider ut i skogen?
Det är väldigt olika, nu har jag ridit ut i över en vecka. Beror lite på om hon tävlas osv.. Men jag rider nog på banan 2-3 gånger i veckan, rider ut 3-4 och låter henne vila en. Om jag inte skrittar ut då. Man kan göra det mesta i skogen som man kan göra på banan.

27. Vad går du för linje?
Hästhållning såklart :D

Många frågor denna gången, hoppas ni blev nöjda med svaren :)

Kommentarer
Postat av: jessica

ja blev nöjd för svaret :) för ja har nämligen sett vissa som skriver om sitt rid Schema.. att dom kanske rider dressyr på banan 2 dagar efter varandra.. sne 1 dag hoppning.. 1 dag på banan oh göra något annat.. oh ja tkr nästan de blir för mkt? ellr jag vet inte om det e jag som e lite "fjompig" själv rider ja 2-3 ggr på banan.. mest 2 ggr.. :) tack för svaret! (:

2010-08-26 @ 16:56:55
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0