osäker på hinder?

Berätta vilka övningar du använde för att själv våga hoppa högre sen du och appis gick omkull :) vilka övningar du gjorde för att själv känna dig säkrare och ge hästen framåtbjudning! :)

Jag har väl inte riktigt kommit dit jag var förr, då vågade jag vända upp på ett 1,20 hinder vilket jag inte gör nu! Knappt 1 m. Men jag tror inte allt sitter i höjden utan, som du säger bjudningen i hästen, rytmen och avstånd osv..

1. Det finns en övning, där man hoppar ett lågt kryss sen ett galoppsprång till ett högre hinder. Då kommer man ju garanterat rätt men jag tycker inte det är någon bra övning egentligen..

2. Istället hoppar jag denna (har redan lagt ut den men ändå..):

Man kommer i trav in och sen 5 jämna galopp språng fram till en oxer eller ett räcke!

Anledningen till att jag tycker att man ska hoppa övning 2 är för att.. På övning 1 kommer man garanterat rätt hur du än rider, för hästen kommer att rätta sej. Du kan rida långsamt eller snabbt men ni kommer hela tiden att komma någolunda rätt.

På övning 2 får man träna på anridningen vilken är den som är den viktigaste, kommer du rida för snabbt blir det för tajt, rider du för sakta kommer man få in 5,5 galoppsprång. Därför lär man sej att rida en bra anridning, man hinner tänka (vilket man inte gör på första övningen) och hitta känslan mer och framförallt säkerheten. Detta hindret kan man höja upp också, för man kommer rätt om man rider rätt! Då får man lära sej att inte börja backa eller rida framåt bara för att det blir högre, utan hålla sej lugn och rida likadant som när det var lägre!

Sen tycker jag ett bra tips är att hoppa barbacka, nu undrar ni säkert varför? Men när man hoppar barbacka så är det mycket svårare att invärka på hästen, vilket leder till att den får göra lite mer själv än med sadeln på. Vilket kan leda till att både ryttare och hästen blir säkrare. Så känns det iaf när jag hoppar barbacka! Man vågar lite mer och om det blir fel är det bara sitta och hålla i sej typ :p


Barbacka hoppning i vintras :p

Och sen för att få mer bjudning i hästen skulle jag satsa på att hoppa mycket ute i skogen, stockar, grenar osv.. För dom flesta hästarna har mer bjudning ute! :)

Sen: hoppa aldrig högre än ni vågar, då blir det bara fel och ni kan tappa självförtroendet och är tvungna att börja om igen!

Kommentarer
Postat av: Julia

Jätte bra svar! :D Tack!

2010-08-04 @ 14:02:52
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag heter Amanda och har egen häst å din blogg har hjälpt mig jätte mycket,Tack

2010-08-10 @ 17:10:08
URL: http://isabellaf.blogg.se/
Postat av: Myran

bra övning ja :) Rider du kort av någon speciell anledning eller tycker du det passar din häst bäst? Brukar ju vara 4 språng på 17 m annars tänkte jag på =) Kul blogg i alla fall! :D

2011-02-26 @ 00:43:33
URL: http://trinnie.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! en person som heter Michelle Hög Hoppryttare på fb har tagit din bild här och lagt in den på hennes fb och skrivit att det är hon! ville bara att du skulle veta .. :(

2012-06-23 @ 21:09:12
Postat av: Anonym

Hej! En person som heter Michelle Hög Hoppryttare på fb har tagit bilden här uppe och satt in den på hennes fb och sagt att det är hon så .. ville bara att du skulle veta :(

2012-06-23 @ 21:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0