hästpratare

Tror ni på sånt? Att en människa kan prata med en häst? Det gör absolut inte jag, isåfall borde man ju ha sånna på kliniker som kan fråga hästen vart den har ont.

Tex:

''du är halt på vänster fram, vart har du ont någon stanns?''

''Jag har ont här''

Av den anledningen tror inte jag på att en människa kan prata med en häst. Därimot vet jag att man kan komma sin häst så nära att man kan känna hur den mår. Och även prata med en häst genom kroppspråket, men eftersom det inte finns en chans att en häst kan förstå vårat språk så tror jag inte på det.

Jag känner väl när appis inte är så pigg som hon brukar eller när hon är stressad. Dock skulle jag inte kunna fråga henne med människospråket hur hon mår.

Vad tror ni? Har ni haft någon hästpratare till era hästar någon gång?

Kommentarer
Postat av: Julia

Håller med dig, men däremot finns du ju människor som har oerhört bra hand med hästar och får dom att göra som man vill o så. T.e.x så är våran tandraspare otrolig! Han behöver aldrig droga någon häst när han raspar/ drar ut tänder. Alla hästar, till och med dom värsta, galna eller mest stressade bli helt lugna i hans närvaro! Det tycker jag är imponerande! Han är så lugn med dom och ja, alla hästar litar på honom och slappnar av! Alla hästmänniskor i trakten pratar om hur bra han är!

2010-08-14 @ 19:18:15
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: ellen a

jag tror inte att man kan prata med hästar, men jag tror att man kan förstå hästens signaler. Men inte så att den säger vart den har ont om den har det till exempel :D

2010-08-14 @ 21:16:43
URL: http://ponnyskutt.blogg.ss
Postat av: Kristin - Westernbloggen

Hästar kommunicerar inte med rösten, de har ingen röst förutom gnäggningar och när vi människor pratar kan hästar tränas i att känna igen vissa ord som hjälper och så vidare, men man kan inte prata med hästar och ha en vanlig konversation för att få reda på information... Men i kroppsspråk fungerar det såklart, think like a horse! :)

2010-08-14 @ 22:59:31
URL: http://westernbloggen.se
Postat av: johanna :)

sv: den var riktigt bra :D han dära gubben var äcklig :O när han skrattade nere i den dära underjordiska kojan han hade byggt !

2010-08-15 @ 00:44:02
URL: http://miioominmiioo.blogg.se/
Postat av: MLI

jag har haft ute en sån, haft mycket hjälp med sånt och allting har stämt så det tror ja på :)

2010-08-15 @ 01:50:47
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jag tror inte på något sådant att man kan fråga saker o få svar. Men våran kiroprakter är helt otrolig. Vi berättar aldrig vad hästen har för fel. Han står bara tyst tittar på hästen och sedan hittar han precis där problemet sitter. När jag frågade honom hur han alltid hittar rätt utan att leta sig fram, så sa han att han känner vart dom har ont, han känner det på sig själv. Då sa han också att det finns otroligt många hästar som har huvudvärk. Det kan man knappt tro? Han e riktigt bra den dära :)

2010-08-15 @ 18:14:08
URL: http://carolineshastar.blogg.se/
Postat av: Isabelle

Jag har för mig att när "hästpratare" pratar med hästarna så typ tänker de i bilder och hästen tar emot det och svarar med en bild. Typ. Eftersom hästar tänker väl i bilder? Annars kan jag har fattat allt fel oxå , haha!

2010-08-15 @ 18:24:17
URL: http://isabellegustafssons.blogg.se/
Postat av: Ida

Hejsan!

Tänkte bara säga att jag tror på de sk "hästpratarna" för jag vet hur de gör. De använder telepati, och det är hur fränt som helst, har varit med om det själv. Läs boken "konsten att tala med hästar" av Carola lind & Karin Müller, och se om du kanske ändrar dig :)Ha det bra,

2010-08-15 @ 18:43:21
URL: http://sorbu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0