-


Du skriver ständigt att du tycker hästen känns si och så och att det är fel här och där, varför åker du inte till en klinik och kollar upp det?

Svar: Gör jag? Hon har varit bra nu sen i december/januari då låsningen kom. Jag skriver inte ut allt här i bloggen och dom gångerna hon känts konstig har vi funderat på att åka till en klinik. Men eftersom hon har haft lite muskelproblem har vi valt att kolla upp med kiropraktorn först. Och där har alltid lösningen funnits. Hon har ALDRIG varit varm i något ben eller varit halt. Och det är en himla stor skillnad på muskelproblem och led/sen problem.

En låsning tar tid att få bort helt, eftersom hon gick med den så pass länge första gången (då vi trodde hon hade sträckt sej) så är det mycket lättare att hon kan få tillbaka den. Det kan ta över ett år att få bort den helt, men med rätt träning så kommer det förmodligen gå fortare. Det enda hon ska göra är att slappna av i musklerna kring bäckenet och det är ju inte det lättaste med henne.

Detta är inga stora fel jag känner, men efter att ha ridit henne i snart 2 år känner jag det väldigt väl. Det är riktigt SMÅ saker jag känner och ser. Jag skulle gissa på att det finns hur många hästar där ute som helst som går med dessa problem men eftersom dom jämt går med det märker man inte skillnaden hur bra det egentligen kan va. Därför tycker jag att det är viktigt att ha kiropraktor till sin häst.

Men nu när jag rider på rakt spår känner jag inget annorlunda. Då känns hon som vanligt. Ska fortsätta såhär i en vecka och testa att rida lite på böjt spår igen. Känns det bättre då är det ju på rätt väg. Sen ska ju kiropraktorn kolla på henne igen. Om han inte hittar något blir ju såklart steg 2 att åka till en klinik.

Anledningen till att hon har fått låsningen från början, (tror jag) är för att jag har fått henne att jobba rätt. Hon har inte galopperat rakt innan och hon har inte jobbat speciellt bra med bakbenen heller. Så det kan vara en av anledningarna.

Alla som känner mej vet hur rädd jag är om min häst, jag skulle aldrig låta bli att åka till en klinik om det var något fel. Hon har skrämt mej rejält några gånger med sina muskelproblem och jag har trott att hon varit skadad.

Så där har du anledningen, på en klinik kan dom inte kolla om hästen har muskelproblem. Det kan bara en riktigt bra kiropraktor göra..

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Jag tycker du ska ha i ditt huvud att det är stor skillnad på en kiropraktor och en veterinär. Kiropraktorer tjänar pengar på att komma ut och "knacka" hästarna och sedan ska det vara bra. En veterinär håller sig till fakta.Jag har följt din blogg ett kortare tag, och vad jag har förstått så är det ständigt "nya" problem som dyker upp. Jag har även sett en del filmer på din häst när hon rör sig och hoppar som du har lagt upp, och hästen ser väldigt knackig ut.. I det område där jag bor (Stockholm) är kiropraktorer ganska dyra, vet inte vad de kostar hos dig, men det är inte billigt iaf, och många gånger är det billigare att åka på ett besök hos en klinik där de kollar upp det en gång för alla och blir säker, för även veterinärer kan se om din häst har muskelproblem (vilket jag betvivlar då ni ständigt gör nya behandlingar av er häst som jag fattar och då skulle hon ju bli bra om nu kiropraktorn är så himmels?) En häst är trots allt en häst och om din häst hela tiden har fel och problem som kiropraktorn hittar, då kommer din häst aldrig kunna gå speciellt långt... En häst ska vara hållbar utan en massa behandlingar, och visst, det kan vara jättebra att gör några få ENSTAKA behandlingar för att komma till rätta med något, eller som ett komplement till att åka till en klinik.Med detta vill jag verkligen råda dig att åka och kolla upp det.. Jag råder dig verkligen till det, för ni kan väl inte ha jättelångt till en klinik för de finns ju lite över allt om ni nu då inte bor i Norrland?

2010-04-24 @ 12:02:39
Postat av: isabella

svar till jennifer: Vet du ens vad en låsning i bäckenet är? Det tar lång tid att få bort helt och det går inte på en vecka, som jag själv nu har förstått, så nu vet jag hur jag ska rida henne. Jag tycker du ska ta reda lite på vad en låsning är innan du yttrar dej om att vi ska åka och kolla upp henne. Jag har redan skrivit att vi ska göra det om hon inte blir bättre.Jag litar på min kiropraktor, han ''knackar'' inte bara som du kallar det. Min häst har bara haft två problem och det var en spänning i höstas och nu har hon en låsning. Så det är dom enda gångerna hon har känts ''konstig''. Vi har nog gjort 5 behandlingar på över ett år och det kallar inte jag att ständig behandla...Jag tänker inte sitta här och försvara mej och säga att just jag har rätt, men såhär gör jag och det funkar bra för mej. Lite svårt att ta imot råd från en anonym person som inte ens har sett min häst irl.Du verkar ha endel åsikter om hur jag gör, som att jag inte kan komma långt för att jag flyttar ifrån ridhus (som går att rida in till), visst det är kul att andra kommer med tips och råd. Men då tycker jag det ska vara rimliga. Jag säger inte att du inte har fel hon kanske har en skada? Men vi ska iaf ta det som steg 2, att kolla upp henne.

2010-04-24 @ 12:50:35
URL: http://isabellaf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0