hoppövning för fram/bakbenstekniken

Här kommer en hoppövning som jag tänkte testa nästa vecka. Den gör att hästen måste öppna upp med bakbenen men även hålla upp frambenen länge. Jag tror att appis har en bra bakbensteknik, för några språng har hon öppnat upp fint. Men jag vet inte hur man ska få fram den.


Sockerbit på ca 30 cm och sen 6, 10m fram till en oxer med markbom.

Oxern ska var lång, längre än hindret än högt. Så varje gång man höjer ska man länga också + lägga ut markbommen lite.

Såhär står det om övningen:

''En bra övning är att lägga en bom på två sockerbitar, ca 30 cm högt, och sedan bygga en oxer bakom, 6,10 meter ska det vara mellan. Oxern ska vara fyrkantig. Börja med att ha oxern låg. Sedan höjer och länger du oxern. När det blir högre, rulla ut markbommen så att hästen blir tvungen att öppna ut bakbenen.

Om hästen inte vill hålla frambenen uppe kan du ställa två sockerbitar på baksidan av oxern som du lägger en vit bom på. Sockerbitarna ska stå upp (blir cirka 60-70 centimeter). Det här tvingar hästen att hålla språngkurvan längre och därmed frambenen ihop längre i luften.
När du höjer och länger oxern ska även den vita bommen bakom hindret flyttas, så att den alltid står cirka 70 centimeter bakom hindret.Den här övningen ska - när du värmt upp på lägre höjd - för att ge effekt på din häst, som går svår klass, vara byggd med oxern runt 1,30 hög och 1,60-1,80 lång. Så att hästen måste ta i så att språngkurvan blir längre och frambenen hålls i luften längre.

Det här är en bra övning att hoppa fram på, hästen måste ta bra språng redan från början och det stärker hästens frambensteknik, men även bakbenstekniken blir bättre.''

Sidan finns här!

Kommentarer
Postat av: Anonym

vad är sockedrbit? asså det är väll ingen sockerbit så:P men är det ett hinder?

2010-04-06 @ 21:22:17
Postat av: Sara

sv; haha bra då :D Jaha, Okej :D ja de är super snyggt! får kika vidare på det där ja :)

2010-04-06 @ 21:47:44
URL: http://hastbloggeen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej ;D Jag älskar din blogg och dina tips. Min häst Molly gillar inte att hoppa längre, jag vet inte vad som har hänt. Hon är 8 år och när jag köpte henne för tre år sedan älskade hon hinder! Och oftast hoppade hon flera decimeter över hindret! Nu vägrar hon hela tiden.. Vad ska jag göra? // Orolig tjej D;

2011-10-17 @ 20:22:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0