lastning

Enda sen vi köpte appis har vi haft svårt att lasta henne. I början fick vi ta en lina för att få på henne, sen räckte det med spö. Men nu har jag tänkt till och förstått att både spö och lina var helt fel... Om man slår hästen vid lastning kommer den förmodligen ihåg det och vågar inte gå på transporten igen för att kanske vara rädd att bli slagen igen.

Jag tror att när dom lastat henne i Polen (där hon kommer ifrån) slått henne och då kommer hon antagligen ihåg det. Och vi har ju fortsatt med spö och hon har inte blivit bättre..

Men hittade denna videon på någons blogg:


Så sist jag lastade henne testade jag att backa direkt när hon gått fram några steg. Även när hon stog på lämmen backade jag henne och tog upp henne på lämmen igen. INGA tveksamheter om att gå på transporten, i tisdags gick jag förbi en transport och hon reagerade knappt. Vet inte om det kan vara därför?

Såg något liknade på göteborgs horse show, han backade, flyttade hästen åt sidan och gick framåt för att visa att han var ledaren.

Jag dissar spö och lina totalt, visa att det är du som är ledaren genom att backa och gå fram några steg så kommer det säkert att gå bättre =)


Kommentarer
Postat av: Anonym

låtervettigt att sluta med lina och spö :) jag har aldri använt de på min häst, eller jo lina har jag haft, men bara för att han inte ska kliva på sidan av rampen. Och min häst går in utan problem, probleet är bara att han backar ut igen, helst när men ska flytta tillbaka mellanväggen. Han blir trängd.

Lycka till med lastningen.

2009-10-29 @ 12:43:38
URL: http://newtonochjag.blogg.se/
Postat av: jenny

jätte bra teknik. har haft lite problem med fullblodet jag rider men tränat mycket nh och nu är hon som en hundvalp. att backa henne är bra för om man kollar på hästarna i hagen så backar dom undan för ledaren, så ett bra sätt att tala om för henne att du bestämmer. annat som har hjälpt mig är att jag är super noga med att hennes ögon/huvud ska vara under mina ögon och gärna så långt ner som möjligt för det är ett tecken på underkastelse om hästen ögon är under dina då visar den att den vet att det är du som bestämmer =) Lång kommentar =P Klokt av dig att dissa spöt!

2009-10-29 @ 12:58:07
URL: http://jbostrom.blogg.se/
Postat av: maria

visst är de :) fast gillade inte början av säsong 7... snygga bilder i din header :)

2009-10-29 @ 20:12:21
URL: http://iiaaa.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag kör på Tobbe Larssons teknik - med bara ett spö till hjälp. Det har hjälpt mig en hel del, men det där var en övning jag nog kommer prova på och totalt dissa spöt! :)

2010-04-02 @ 21:19:45
URL: http://anotherbillyboy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0