En trött appis

Red i skogen lite först. Utan stigbyglar ;p Och hon var jätte fin, låg inte på bettet eller var stark.
Sen hoppade jag ett räcke på kanske 70 cm på en åtta, så jag tränade på att byta galopp över hindret. Och det gjorde hon hur lätt som helst. När jag skulle hoppa volten orkade hon inte längre. Hon blev stark, hamnade i fel galopp, bröt av osv. Tror hon var trött efter gårdagen, det blev ju ett rätt så hårt pass.
Så jag samlade ihop henne rejält och hoppade volten på 7 och 8 galopp språng. Och då gick det faktiskt lite bättre men hon var fortfarande stakt. Så jag la in halter också...
Sen galopperade mycket samlat i slutet och då var hon fin :) Tog studsen två gånger också och det orkade hon iallafall! Väääldigt avslappnad i traven och jag behövde knappt hålla i henne.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag tycker faktiskt du hoppar för mycket med din häst för att det ska vara givande. Det viktigaste med en hopphäst är att den har glädjen när den hoppar, för glädjen kommer en häst långt med. Men hoppar man en häst i stort sätt varje dag som jag har läst att du gör, förknippar hästen hoppningen med något alldagligt, och senare jobbigt. Och inte minst den faktor att det sliter väldigt mycket på hästens ben att hoppa, och speciellt kombinationer och studs som jag ser att du gör mycket. Vill du ha en bra hopphäst utan skador och glädje tycker jag faktiskt du ska sluta hoppa sådär mycket, -för det förstör mer än ger!

2009-07-30 @ 11:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0